Sådan redder du dine sølvsmykker | A.Brask

Sådan redder du dine sølvsmykker

Det kan være, at dit sølvsmykke ikke længere ser ud, som det gjorde, da du modtog det. Måske har farven har ændret sig, og så ser det ikke længere pænt og nyt ud.

Det skyldes nemlig nogle kemiske reaktioner, som får dit smykkes overflader til at ændre sig. Når sølv går i forbindelse med ilt, sker der en kemisk proces, hvor sølvet oxideres. Ved den kemiske forbindelse, ser man, at der dannes sølvoxid på overflader.

Rens dit sølvsmykke med sølvpapir

Heldigvis findes der en nem løsning til dette, så du skal ikke frygte, at dit smykke går til spilde. Du kan faktisk få det til at se ud, som da du fik det.

Har du hørt om sølvpapirsmetoden? Hvis ikke, så læs med her.

Alt du skal bruge er noget:

  • sølvpapir
  • vand
  • 1 skefuld salt
  • 1 skefuld bagepulver
  • 3 dråber sæbe

Start med at lægge sølvpapir ned i en skål, med den skinnende side opad, tilsæt derefter 1 skefuld salt, 1 skefuld bagepulver og 3 dråber sæbe. Hæld da noget kogende vand i skålen og læg dine grimme sølvsmykker i blandingen.  Vanden skal dække ca. 1 cm over smykkerne. Sølvsmykkerne skal ligge i skålen i omkring 5-25 minutter, alt afhængigt af, hvor misfarvede de er. Tjek hvert femte minut, hvordan fremgangen er. Skyld dem med koldt vand og tør af med en ren klud, og så er de som nye!

Sølvpapirmetoden virker også på forgyldte sølvsmykker

Sidder du lige nu, og ærgre dig over, at dine sølvsmykker belagte med guld ikke kan reddes, skal du slet ikke være bange.

Dine guldbelagte smykker kan også risikere at oxidere. Oxideringen og misfarvningen sker alt afhængig af guldets tykkelse. Endnu en gang kan du bruge sølvpapirsmetoden til at redde dem.

Sølvpapirsmetoden kan også rede dine smykker, som er belagte med rosa guld, da materialet indeholder kobber, som også er oxiderende. Derfor kan du uden problemer anvende den samme metode, for at få dine fine smykkers udseende tilbage.

 

Læs mere om hvordan du passer og opbevarer dine sølvsmykker her.

 

Vi er fremragende !

Personlig og hurtig betjening ved spørgsmål, gode råd og vejledning og hurtig levering. Køber helt sikkert smykker herfra igen.” 

Sabrina

"Jeg elsker forgyldte smykker. Men jeg har aldrig haft guldbelagte smykker som holder så lang tid som dem fra A.Brask"
Helena

"Super skønne smykker, der svarer til det indtryk beskrivelse og foto giver på hjemmesiden. Mine varmeste anbefalinger."

Anne-Marie Andersen

A.Brask
Få besked når vi har dem igen Vi skriver til dig, når produktet er på lager igen. Indtast venligst din gyldige e-mail adresse nedenfor.